Dit is geen blog, dit is een experiment.


Mijn eerste blog post.

Voor alle duidelijkheid: natuurlijk is dit wel een blog! Maar voor mij voorlopig vooral een experiment.

Het begon allemaal op een saaie winterdag, in januari 2019. Ik had plots een rare ingeving. Ik wou wat meer delen met de wereld wat me allemaal bezighoudt.
Misschien was ik plots gek geworden, of misschien wou ik een nieuwe uitdaging. Maar het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat deze blog tot stand kwam.

Hoe begin je daar dan aan, zo'n blog?

We zullen beginnen met een inspirerende quote van Jedi Master Yoda (3 ABY):

Do. Or do not. There is no try.

Niet proberen, maar doen. En zo ben ik ook begonnen met deze blog: met de gedachte dat het sowieso ging lukken. Ik raad het iedereen trouwens aan om niet te lang te twijfelen over een project, maar zo snel mogelijk over te gaan tot actie! Want ik ben er van overtuigd dat het je zal lukken! Al zal je misschien, net als ik, vaak denken: "Waar ben ik in godsnaam aan begonnen?"

Hieronder zal ik je vertellen hoe ik te werk ben gegaan.

Fase 1: Programmeren, wie z'n best doet zal 't leren

Hackerman Aha, that's right!

Ik ben eerst begonnen met wat programmeren. Voor mij leek dat het simpelste om mee te beginnen, vooral omdat ik zelf webdeveloper ben.

Voor de mensen die echter niet helemaal thuis zijn in programmeren, of daar helemaal geen zin in hebben, zou ik aanraden om met WordPress te werken. De beste hosting hiervoor is BlueHost, One.com of Combell. Geen programming skills nodig!

Soit, ik heb dus alles zelf geprogrammeerd: begonnen met een simpele site, die tegelijkertijd nog ruimte biedt voor uitbreiding. Ik hoop vooral dat mijn opzet voor een mooie en overzichterlijke website een beetje gelukt is. Alle tips zijn trouwens welkom!

Fase 2: Schrijven, schrijven, schrijven

Een beetje getik(t) Een beetje getik(t).

Men zou verwachten dat je beter eerst begint met schrijven, voordat je aan het technische begint. Maar waarom zo als het ook anders kan. Dus, ik ben pas begonnen met schrijven als dat spel hier geprogrammeerd was.

Voor wie het nog niet door had, ik ben geen groot auteur. Ik doe maar wat, en ben momenteel nog op zoek naar een eigen schrijfstijl. Maar ik ben er van overtuigd dat dit met de tijd helemaal goed zal komen! Tijdens het schrijfproces heb ik trouwens ook wat advies gevraagd aan een aantal vrienden. En dat zou ik iedereen aanraden, want vier ogen zien nog altijd meer dan twee.

Fase 3: Put it on the interwebs

Ik heb even gewacht met deze blog online te zetten. Vooral omdat ik pas online wou gaan als er deftige inhoud was. Ik heb dus eerst een Over Mij pagina gemaakt, en daarna deze blog post geschreven.

Ziezo, eerste blog post is een feit.
En nu gaat ze online!

Here goes nothing!
Geplaatst in Algemeen