Of course it's Rory Allen Phillip Ferreira


R.A.P. Ferreira - Purple Moonlight Pages (2020)

The ignoble peon poet from nowhere heeft zich een nieuwe naam aangemeten. Rory Allen Phillip Ferreira is de volledige naam van de rapper formerly known as milo, die zichzelf nu R.A.P. Ferreira noemt. Maar dit volgde op een lange lijst van pseudoniemen, waaronder: Black Orpheus, Hi-yello the sly rebelScallops HotelNostrum Grocersbrother of the wind in the wisdom bodyLord Skipio, the Corduroy Coon Prince, the Be'er en Boogiepop

Als dat nog niet genoeg is, zal ik nog een aantal namen droppen.
The Truly Ancient And Original Lefthanded Styles Of The Hoodwinkers And Penny Pinchers is de mixtape die in 2019 vercheen, nu verschijnt het eerste album Purple Moonlight Pages. Deze is geproduced door The Jefferson Park Boys, dat zijn Mike Parvizi, Aaron Carmack en Kenny Segal a.k.a. Syndakit
Enkele van de beste Hip-Hop artiesten en producers van LA hebben hier dus samengewerkt om deze eerste plaat van milo's nieuwe pseudoniem tot een goed einde te brengen.

En hoe goed het einde van deze plaat klinkt, zo goed klinkt ook het begin.
Zoals een artiest in een rokerige jazz-club zou geïntroduceerd worden, wordt hier het album voorgesteld met heel wat verbijsterende rhymes. Een beetje zoals MF DOOM in het album Madvillainy iedereen introduceert, worden ook hier een hele resem namen opgesomd. En zo is de toon gezet.

Fence building nihilists, good evening

R.A.P. Ferreira - Purple Moonlight PagesGaining acclaim, using fake names

Ritme en poëzie, dat is de essentie van dit album. En kickin' those rhymes kan onze Rory Ferreira zoals de besten. Lean back, relax, neem er je glaasje whiskey bij en enjoy the show.

Zowel de lyrics als de beats zijn hier belangrijk, en zoals een goed jazz-rap album betaamt vloeien die hier samen als 2 rivieren die 1 worden.
En zelfs al begrijp je soms geen snars van wat hij rapt, toch blijft het goed klinken. Je wordt verbluft van hoe de klanken samenvloeien tot één geheel, tot een samenhangend gevoel.

Als je dan uitendelijk, na enkele luisterbeurten, toch de lyrics begrijpt, blijf je verbluft door hoe het nog steeds een samenhangend verhaal is.
Al gaat het hier niet zozeer over de boodschap, maar eerder over het gevoel en de atmosfeer. En die zit er boenk op!

Bovendien worden op deze plaat niet enkel de verzen rond onze oren geslingerd. Ook de inspiraties, retcons, nods en referenties zijn hier schering en inslag.
Zo heb je uiteraard MF DOOM a.k.a. Zev Love X, maar ook Malcom X, Open Mike EagleChance The RapperDonald Glover a.k.a. Childish Gambino, Dog Eat DogNorton Juster (schrijver van The Phantom Tollbooth, een roman met als protagonist iemand die ook Milo heet), Ferlinghetti en nog een hele resem kunstenaars, poëten, rappers en popcultuur die de revue passeren. Ik zal er vast nog veel gemist hebben die verborgen zaten tussen alle woorden...
Al die referenties zijn voor sommigen onder jullie misschien maar details, maar dat geeft mij juist meer fun bij het luisteren naar de teksten. Een soort quiz of een soort Waar is Wally doorheen de lyrics op dit album.

De score van Ruben

Dit album is Subliem | ★★★★★★★★★☆

I dig it! Dit nieuwe plaatje van R.A.P. Ferreira, formerly known as milo, is een art-rap album die zwaar geïnspireerd is door de Beebop en Beat Poetry. Een aanrader voor zowel rap- als poezië-liefhebbers.

Favoriete tracks: U.D.I.G., LAUNDRY, DUST UP, LEAVING HELL, AN IDEA IS A WORK OF ART.

Misschien vind je deze posts ook leuk: