Nog zo'n geweldige band uit het Kortrijkse


SX - Eros (2018)

In de blog van vorige week hadden we het over dat metalbandje van Brent Vanneste en Cis Deman (en co.), allebei getogen in het “hippe” Wevelgem. Deze week blijven we nog even in mijn thuishaven, maar maken we een ommekeer in genre.
SX, dat zijn Stefanie Callebaut en Jeroen Termote, en ze brengen ons hun indie-electro. Beiden zijn ze opgegroeid in Wevelgem, en wonen hier momenteel ook allebei.

De band kennen we al sinds 2009. Na de publieksprijs in Westtalent braken ze pas echt door met het nummer Black Video. Daarna kwam nog heel wat andere singles zoals Gold en Hurts.
Ondertussen zijn we al een decennium verder, en zijn we al aan hun derde album toe!

Een review van SX's laatste album Eros

Stake - Critical Method S(e)X

Niet alleen is SX een referentie naar het technologische, maar is ook en vooral een verwijzing naar erotiek (voeg een specifieke letter toe tussen de S en de X...). Uiteraard is de titel van dit album daar ook een verwijzing naar.
Eros gaat over de liefde in al haar vormen, en dat is duidelijk te horen. Het is een zeer sensuele en sexy plaat.

De zwoele elektronica komt op deze plaat op de best mogelijke manier tot zijn recht. Designed / Desire is een goeie intro die blijft hangen, maar vooral dat tweede nummer Devotion is een perfecte combinatie van de geweldige stem van Stefanie en de pulserende SX-beats.
Het tempo op dit album blijft rustig schommelen tussen liefkozend en erotisch, als een hartslag. Soms gaat het tempo een beetje omhoog, zoals in de nummers Falling en The Dancers. Dan wordt het weer afgewisseld met een traag en omhelzend nummer. Met het nummer Eros als laatste omhelzing een ideale afsluiter van de daad *ahum* van het album.

Zoals ze zich, naar eigen zeggen, op het podium soms naakt voelt, geeft ze zichzelf doorheen dit album figuurlijk helemaal bloot. Dit is een mooie ode naar de liefde, en die Romeinse god Eros.

De score van Ruben

Dit album is Uitmuntend | ★★★★★★★☆☆☆

SX is een band die al sinds het begin zoekt naar de sound van de erotiek en op dit album hebben ze daar een mooi antwoord op gevonden. Deze plaat omvat alle aspecten van de liefde: het verlangen, de omhelzing, het zwoele en het liefhebbende. 

Misschien vind je deze posts ook leuk: