10 films om te zien vóór Avengers: Endgame


T minus 10 days, this is not a drill!

Voor sommige landen is het 26 april, maar in België is het op 24 april dat Avengers: Endgame in de zalen komt.
Wie nog niet aan een marathon van de andere 21 films is begonnen zoals ik (nog 3 te gaan!), zal het misschien een beetje te laat vinden om nog een rewatch te doen. Misschien niet, want je hoeft niet noodzakelijk de laatste episode van de Infinity Saga te zien op de releasedatum, dus misschien haal je wel je tickets voor 5 mei of zo en begin je 1 film per dag te kijken vanaf.... euh.... nu!
Een andere optie is om twee films per dag te bekijken. Maar ik realiseer me dat sommigen van jullie dat idee niet echt zien zitten. Gezien de niet zo goede kwaliteit van sommige van de MCU films, stel ik het volgende voor: Bekijk de 10 belangrijkste films, vanaf vandaag, en ga naar Endgame op de releasedatum. 

Popcorn MOVIES!!

Klinkt dat als een goed idee? Oké, wat zijn dan de belangrijkste?
Hieronder heb ik een lijst gemaakt van de beste en belangrijkste uit de reeks. Dus maak je klaar, stel je multimedia-installatie in en druk op die afspeelknop!

Iron Man

Laten we beginnen met de film die alles begon: Iron Man. Het is naar mijn mening ook een van de beste uit de serie. Dus ga zitten en geniet!

The Avengers

Laten we alle waardeloze films overslaan die leiden naar de eerste Avengers. De meeste zijn eenvoudige origin stories met niet veel meer te bieden. Dus, gezien het feit dat jullie allemaal weten wie Thor, Loki, Hulk, Black Widow, Hawkeye en Captain America zijn, stel ik voor dat jullie gewoon direct naar deze film overgaan.
Eventueel zou je wel kunnen overwegen om Thor te bekijken. Maar alleen voor een iets betere introductie van Loki, Thor en Dr. Selvig.

Guardians of the Galaxy

We hebben een introductie gehad over Earth's Mightiest Heroes. Nu is het tijd om onze kennis uit te breiden naar de Galaxy!
Ook meteen de beste MCU-film in mijn ogen: de personages, de muziek, de humor, het is allemaal zo cool. En ondertussen krijgen we een eerste uitleg over de Infinity Stones door The Collector.

Captain America: The Winter Soldier

Niet zo belangrijk voor de hele Infinity Saga, maar zeker de moeite waard! We krijgen een heel goed post-Avengers-verhaal, en ondertussen worden er enkele nieuwe helden/schurken geïntroduceerd: Falcon en Winter Soldier.
Dit is ook de eerste MCU-film van de Russo Brothers, die ook Infinity War en Endgame regisseren.

Avengers: Age of Ultron

Natuurlijk moet je alle Avengers films bekijken. Age of Ultron introduceert ook Vision en Scarlet Witch. Ook in deze film gebeuren er belangrijke dingen die leiden tot de Infinity War, maar ik zal niets spoilen. En raak alsjeblieft niet in de war door War Machine: we hebben hem al gezien in Iron Man, maar toen was hij alleen maar Rhodey, en werd hij gespeeld door Terrence Howard in plaats van Don Cheadle.

Captain America: Civil War

Dit is de tweede Russo Brothers film, en een must-watch als je het hele verhaal wilt begrijpen. Ook hier krijgen we een stel nieuwe mensen: Black Panther, Spider-Man en Ant-Man. Maar wees niet bang!
Een goede introductie tot Black Panther en Wakanda is voor het volgende MCU-instalement.
Ya boi Spider-Man heeft niet echt een introductie nodig, denk ik. Ook Homecoming is niet echt de moeite waard.
Alleen Ant-Man is misschien een beetje verwarrend, maar je krijgt echt een duidelijk beeld van zijn krachten in Civil War. Ook als je wat vrije tijd hebt, kan je misschien overwegen om eerst Ant-Man te bekijken, maar ik was beperkt tot 10 films en vond die film toch niet zo belangrijk.‚Äč

Black Panther

Sommige mensen zijn haters, maar er zijn ook fanboys. Ik ben bijvoorbeeld een fan van deze film, dus ik stel voor dat je deze bekijkt. Er is een reden waarom deze film enkele Academy Awards heeft gewonnen, en het zijn niet de rassenproblemen. Geloof me!
Om Infinity War te begrijpen is het ook echt noodzakelijk dat je Black Panther hebt gezien.

Doctor Strange

In tegenstelling tot Ant-Man en Spider-Man, heeft dokter Stephen Strange echt een introductie nodig. Het is ook een hele leuke film!
Ondertussen krijgen we onze volgende Infinity Stone te zien.

Thor: Ragnarok

Dit is een belangrijk hoofdstuk dat leidt tot Infinity War! Het kan een beetje verwarrend zijn als je Thor en Thor: The Dark World nog nooit hebt gezien, maar stick with me here. Ik zal niet te veel spoilen, maar de volgende informatie kan nieuwkomers helpen.
Eerst en vooral heb je een vrij duidelijke introductie van Thor en Loki in The Avengers gekregen. Maar aangezien je alleen bovenstaande films hebt gezien, heb je Asgard, Odin en Heimdall nog nooit gezien. Asgard werd al genoemd als de thuiswereld van Thor en Loki, dus dat is een begin. Als je een beetje bekend bent met de Noorse mythologie, weet je ook dat Odin de vader is van Thor en Loki, en dat Heimdall de Bifrost bewaakt.
Bi-wat? Bifrost, dat is een soort portaal dat de Asgardians gebruiken om eender waar in het universum te geraken. Dus dat is het tweede belangrijke ding.
Tenslotte (als je The Avengers nog niet hebt gezien, stop dan met lezen VANAF NU) na de gebeurtenissen van The Avengers, wordt Loki gevangen genomen. In Thor: The Dark World ontsnapt hij - uiteraard - en dan gebeurt er iets tussen Loki en zijn vader. De rest wordt uitgelegd door Surtur in het begin van Ragnarok, dus je mist eigenlijk niet veel informatie, nu ik erover nadenk...
Ik kan je ook vertellen dat je moet genieten van deze geestige laatste film uit de Thor-trilogie. Naar mijn mening zelfs de enige die de moeite waard is.

Avengers: Infinity War

Duh! Deze is vanzelfsprekend! Kijk naar deze laatste en je bent helemaal klaar....

Na deze film zijn er nog twee MCU-films uitgebracht, maar ik denk niet dat ze echt belangrijk zijn.
Ik denk dat Ant-Man en The Wasp de Quantum Realm een beetje diepgaander uitleggen, maar als deze Realm belangrijk is voor Endgame zullen ze het er wel kort in uitleggen, dus maak je geen zorgen. Ik vond deze film zelfs niet echt leuk, dus doe geen moeite, ook The Wasp zal niet eens in Endgame zijn.
Captain Marvel daarentegen is een stuk beter, dus je zou kunnen overwegen om deze film nog te bekijken. Maar het zal geen probleem zijn als je het na Endgame gaat bekijken, het is toch een origin prequel.

En om de Endgame hype verder te voeden, is hier nog de trailer:

Geplaatst in Film

Misschien vind je deze posts ook leuk: