Radcliffe als Wolverine?


Over de toekomst van onze favoriete Mutant.

De laatste tijd is er heel wat te doen rond de X-Men franchise, en in het bijzonder over Wolverine. Misschien heb je er al wat over zien passeren? Moest dit echter niet het geval zijn, leg ik alles hier even uit.

Jackman stopt als Wolverine

Wolverine wordt al sinds zijn verschijning in de eerste X-Men film gespeeld door Hugh Jackman. En sindsdien heeft hij er al 9 films op zitten, waaronder drie met hem in de hoofdrol. Maar na de gelauwerde film Logan heeft Jackman blijkbaar besloten om af te treden als onze favoriete Mutant. Erg vind ik dat niet, want persoonlijk vind ik het slim van hem om op een hoogtepunt te stoppen. En bovendien is met Logan het hoofdstuk Wolverine een beetje afgesloten.

Tijd voor een reboot?

Misschien ziet een reboot er nu wel aan te komen. Want Disney heeft opnieuw een deal gesloten: ze hebben 20th Century Fox overgenomen. Dat zijn de producenten van de X-Men en Fantastic Four films. Met deze deal kunnen deze twee franchises dus toegewezen worden aan Marvel Studios. Wat op zijn beurt wil zeggen dat we binnen de kortste keren onze geliefde Mutants zullen zien verschijnen in de befaamde MCU.

Wat dan met Wolverine?

Dit nieuws wil nog niet direct zeggen dat we snel een nieuwe Wolverine zullen krijgen. De X-Men zullen wel hun intrede doen in de MCU, maar dat wil niet zeggen dat dit meteen zal zijn met Professor X, Magneto, Wolverine en co. Er zijn genoeg andere personages om uit te kiezen, denk maar aan Quentin Quire, Longshot, Sunfire, Mimic,...
Er zal wel een tijd komen dat we opnieuw nood hebben aan de 'oude' X-Men. Maar als onze favoriete Wolverine aftreedt, hebben we een nieuwe nodig. En nu doet er een tweet de ronde van een zekere BossLogic:

Je ziet dat goed: een fan-art van Daniel Radcliffe als Wolverine. Met lightning bolt scar enal, want hij blijft ook voor altijd in ons hart als onze favoriete tovenaarsleerling!

Radcliffe als Wolverine, willen we dat wel? Misschien zijn er wel andere, betere kandidaten.
Eigenlijk denk ik dat ze een nog voor ons onbekende acteur zullen casten. Want Hugh Jackman was dat ook voordat we hem te zien kregen als Wolverine op het witte doek. Maar aangezien een mens al eens graag speculeert, doe ik toch een aantal suggesties:

Kit Harington

Als Game of Thrones binnenkort afloopt, zal hij toch een nieuwe job moeten zoeken. En bovendien is de stap van White Wolf naar Wolverine niet zo groot, toch? Ik geloof wel dat hij het goed zou doen. En aan (vrouwelijke) fans zal hij alvast geen tekort hebben!

Kit Harington "Ik weet van niets!"

Tom Hardy

Misschien is dit een beter plan, want ervaring met superhero blockbusters heeft hij al: als Bane in the Dark Knight Rises en als Eddie Brock in Venom. Daarnaast vind ik ook dat hij het profiel heeft voor Wolverine, zowel in postuur als in gezicht.

Tom Hardy "Moet ik die blauw-gele spandex écht aandoen?"

Geplaatst in Film

Misschien vind je deze posts ook leuk: