Bandcamp ontdekking: High Inquisitor Woe


High Inquisitor Woe - The Taint (2019)

High Inquisitor Woe - The TaintDoooooooooooooom

België heeft nog heel wat te bieden op vlak van metal! Naast de oude rotten in het vak van onder andere Ostrogoth, Ancient Rites en Channel Zero, is er tegenwoordig ook veel jong geweld in de scene. De meest succesvolle band van het moment is waarschijnlijk Amenra. Maar bands zoals Oathbreaker, The Black Heart Rebellion, Wiegedood en Thurisaz doen het ook goed en niet alleen binnen onze landsgrenzen.
Nu heb ik recent nog een steengoede metal band ontdekt op Bandcamp: High Inquisitor Woe, van het verre Limburg. The Taint is hun eerste langspeelplaat, maar in 2015 hadden ze al de EP Liquid Times uitgebracht. Beide plaatjes zijn absoluut de moeite waard!

Deze mannen van Lommel brengen ons doom metal pur sang. Ze passen in het rijtje van (de oude) Black Sabbath, Pentagram, Katatonia en Reverend Bizarre.
​Van deze sound kan ik echt genieten! De tragiek, woede en tristesse druipen er vanaf. En deze band brengt het vol overtuiging, met riffs om van te snoepen. Hier kan je heerlijk met je ogen dicht traag op headbangen.

Luistert en oordeelt vooral zelf!

De score van Ruben:

Dit album is Geweldig | ★★★★★★★★☆☆

Belgische doom metal van de bovenste plank!

Misschien vind je deze posts ook leuk: