Laat de ketter in je los met Rotting Christ!


Rotting Christ - The Heretics (2019)

Rotting Christ - The HereticsLaat de ketter in je los!

Rotting Christ is een gevestigde waarde in de Black Metal. De Griekse band bestond in 2018 dertig jaar, maar heeft desondanks een woelig jaar achter de rug. Georgië is duidelijk geen fan van de broers Tolis, want toen ze in de hoofdstad Tbilisi kwamen werden ze gearresteerd en verdacht van terrorisme. Blijkbaar zijn deze mannen satanisten, hoewel ik duidelijk in hun muziek merk dat het atheïsten zijn. Soit, we zijn blij dat ze heelhuids uit Georgië zijn geraakt, en dat de band terug is met een nieuw album vol stevige Power Black Metal!
Hoewel de teksten soms als cliché kunnen overkomen, vind ik het wel goede lyrics. Met verwijzingen naar de Verlichting, het christendom, Zoroastrisme en teksten van onder andere Shakespeare, Edgar Allan Poe en John Milton krijgen we een album met een duidelijke boodschap: laat je niets wijsmaken en onderwerp je niet aan religie. Op de website van Zware Metalen vind je een uitgebreider verslag.

De score van Ruben:

Dit album is Prachtig | ★★★★★★★★☆☆

De Griekse Power Black Metal band kan na dertig jaar duidelijk nog steeds heel goede, stevige headbangers maken. Laat de ketter in je los en geef je hoofd een goede headbangbeurt!

Bang those headsBang those heads!

Misschien vind je deze posts ook leuk: