Le Butcherettes = Mexican Garage Punk


Le Butcherettes - bi/MENTAL (2019)

Le Butcherettes - bi/MENTALMENTAL

Le Butcherettes is misschien niet direct in een hokje te plaatsen, maar als ik er dan toch een genre op moet plakken zou ik gaan voor Garage Punk. Deze band rond de Mexicaanse frontvrouw Teri Gender Bender is al bezig van 2007, en heeft ondertussen al een heuse reputatie. De live-shows gaan er blijkbaar soms los over want naast de jaren '50 mode en rekwisieten, zouden ze ook gebruik maken van kunstbloed, meel, eieren, vlees en een echte varkenshoofd op het podium.

Ondertussen zijn ze al aan hun vierde album toe, en deze is beter dan ooit! Zeker eens een luisterbeurt waard als je nood hebt aan wat rare mood swings! bi/MENTAL is tegelijk vrolijk, agressief, passioneel en vooral niet convensioneel. En dat uit-de-doos-denken maakt van deze plaat een uniek meesterwerkje.

Hoewel het op deze plaat vaak om complexe muzikale structuren gaat, is het wel goed te verwerken. Geen absolute chaos, maar een ervaring met veel ups en downs, vele verrassende elementen en nooit een moment waarop het de vibe verliest. Kortom: all killer, no filler!

De score van Ruben:

Dit album is Goed | ★★★★★★☆☆☆☆

Alles op deze plaat klinkt super, en freaky. Maar na meerdere luisterbeurten kan het wat in herhaling vallen.

Misschien vind je deze posts ook leuk: