RAMMSTEIN


RAMMSTEIN - RAMMSTEIN (2019)

Als vervolg op de post over het nummer DEUTSCHLAND van deze Duitse Schlagergroep Ram-steen, zal ik hier even kort het wunderbare album van de sympathieke jongens een mooie beoordeling geven. VBRO luisteraars zullen dit plaatje vast zeer leuk vinden! Alleen jammer dat het niet in het nederlands is gezongen. Misschien zal Christoff dit ooit coveren (vingers gekruist houden)...

RAMMSTEIN (self-titled)Wunderschön

Nu even serieus, het gaat hier uiteraard over keiharde Tanz Metal of Neue Deutsche Härte. En met hun nieuwste plaat hebben ze goed duidelijk gemaakt hoeveel pattee ze kunnen geven in Duitsland. Tien jaar na Liebe ist für alle da zijn ze terug met een - gelukkig - veel beter album: RAMMSTEIN.
Met de geniale single DEUTSCHLAND hadden ze mij al overtuigd, maar is de rest van het album de moeite?

Been there, done that

Hoewel ik de meeste nummers supergoed vind, heb ik toch het gevoel dat er niet veel nieuws aan is. Behalve de opener natuurlijk, want DEUTSCHLAND is echt 1 van de beste Rammstein nummers ooit, hands down. Daarnaast is Zeig Dich ook een beresterk nummer, maar op een gegeven moment doet de baslijn me denken aan Aerials van System of a Down.

Dus de intro van Deutschland lijkt erg veel op Our Darkness en Zeig Dich op Aerials. Dus veel originaliteit lijkt er niet te zitten in de nieuwe muziek... Maar eerlijk, het kan me eigenlijk niet veel schelen. Ik heb al superveel genoten van dit album!
Nummers zoals Radio, Ausländer en Sex definieren het genre Dansmetal bijna helemaal. En bepaalde nummers hebben zeer sterke lyrics. Dus over het algemeen is RAMMSTEIN pretty solid!

Eerst nog een stadium show

Voordat we overgaan tot de score voor dit album, kan ik je nog vertellen hoe de nummers live overkomen. Want ik was ook een van de rappe die een ticket voor de show in het Boudewijnstadion kon bemachtigen. Samen met mijn papa ben ik gaan kijken, and we loved it!

We kregen waar voor ons geld: met de gebruikelijke vuurshow en theatrale performances dat we van Till en co. gewoon zijn. Veel klassieke nummers zoals Sonne en Du Hast. De bekende schuimkanon voor Pussy en Flake in de kookpot voor Mein Teil ontbraken ook niet. En een groot gedeelte van de nieuwe nummers kregen we ook voorschoteld. Voor het dramatische nummer Puppe hadden ze zelfs een hele act met een kinderwagen die in brand vloog!

Ik kan overtuigend bevestigen dat dit nieuwe album live ook heel goed is.

I rate this a decent to strong NEIN

Nein, nein, nein... Jammer genoeg kan ik dit geen 9 sterren geven. Maar ze is wel geslaagd. Bitte!

Dit album is (gewoon) Goed | ★★★★★★☆☆☆☆

Sehr GutSehr Gut

Misschien vind je deze posts ook leuk: