Stevig Losbreken!


Turnstile - GLOW ON (2021)

Nog zo'n muziekaal pareltje uit 2021, naar mijn mening, is deze lichtroze hardcore-plaat van Turnstile. En laat je niet misleiden door de roze hoes, want met dit 3e album gaan ze nog steeds hard!

Net als het Biffy Clyro album is ook deze plaat een uitlaatklep voor de artiesten, met deze keer een letterlijke referentie naar een zogenoemde lockdown. Een stevige punkplaat om uit de bol op te gaan, en laat ons ervan uitgaan dat we er deze zomer met een live-optreden samen op los kunnen gaan!

(DON'T) PLAY!

Turnstile - GLOW ONLet the spotlight shine on me again!

Neen, de afgelopen jaren zijn geen droom geweest, maar van deze albumhoes zou je wel dromerig worden. Al zou dit dan niet de dystopische nachtmerrie zijn, maar een zeemzoete trip. Hoewel, voor deze punkers mag het zeemzoete vervangen worden door explosief.

De droom is om weer los te mogen breken, terug die spotlights in plaats van een Blackout, terug mogen spelen in plaats van die hard te vatten woorden “DON'T PLAY”... 

En dat verlangen wordt meteen duidelijk gemaakt via stevige gitaarriffs en stevig stemgeluid! Maar tussen alle explosiviteit komen dan af en toe toch de roze wolkjes opduiken. Vooral Alien Love Call is zo'n grote ommezwaai, die vreemd genoeg wel past in het geheel, en zo ook bewijst dat een hardcore album niet per se van begin tot einde hard hoeft te gaan.
Aangezien ze het melodische niet uit de weg gaan, zou je dit dus melodic hardcore kunnen noemen. Maar door het genre-overstijgende is naar mijn mening stevige alternative rock nog juister.

De score van Ruben

Dit album is Geweldig | ★★★★★★★☆☆☆

GLOW ON is een ideaal album om er alle frustraties op uit te smijten. Een punk album die een beetje vrije liefde bedrijft met andere genres, maar daarmee geen afbreuk doet aan de kwaliteit. Geef mij maar nog wat van die Turnstile Love Connection!

Favoriete tracks: BLACKOUT, DON'T PLAY, HUMANOID / SHAKE IT UP, ENDLESS, DANCE-OFF.

Misschien vind je deze posts ook leuk: