Somebody made this record!


JtotheC - Somebody Had To Make This Record (2018)

JTOTHEC? Hoe zegje dadde? Je-Too-Tek? Gee-Tow-Tek? Nee het is Jay To The Cee: Als van de J tot de C.
JtotheC is Jay Cee - ofte Jonas Casier - een zanger, muziekant, scratcher en olijke kerel van het exotische Kuurne.

Jonas startte zijn muziekale carrière achter de draaitafels, als Hip-Hop Dj samen met Alex Deforce. Dankzij al dat draaien en scratchen kwam hij terecht in DJ Grazzhoppa's DJ Bigband. Dat was in 2005.
Later, in 2008, startte hij ook een jam groepje The Bad Mothas. Heel wat funky shit kwam daar uit voort.
Ondertussen heeft hij al met veel artiesten samengewerkt. Alex D en DJ Grasshoppa natuurlijk, maar ook Brihang en Ntrek om er een paar op te noemen. Het werd dus hoog tijd voor zijn eigen album.

Dus trok hij samen met o.a. Peter Lesage, Jeffrey Jefferson (Ertebrekers) en DJ SNS (Brihang) de studio in. 
Iemand moest dit album maken!

West-Vlaamse power-funk

JTOTHEC - Somebody Had To Make This Record J to the C, funk soul brotha!

Deze plaat is duidelijk gemaakt om deze grijze wereld meer kleur te geven. Je zorgen vergeten en dansen, dat is de eerste reflex die je hiervan krijgt. En het klinkt super, het opzet is duidelijk geslaagd.
Dit is soul funk die rechtstreeks uit het hart komt! En de invloeden van bijvoorbeeld Prince of Stevie Wonder liggen er vingerdik op. Nummers zoals Talking Backwards en Git You Sucka zijn zo'n nummers die even goed op Innervisions hadden kunnen staan.

Jay Cee gaat thema's aan zoals achterklap, pesten, burn-out, depressie en racisme. Maar tegelijk wil hij ons ervan overtijgen dat je ontdanks al die slechte dingen, positief moet blijven.
Ook de liefde is een onderwerp die gebruikt wordt als tegenpool van al dat negatieve. Love Can Do That en Stop The Time zijn prachtige melige liedjes en hebben duidelijk dezelfde vibe als de Ertebrekers: die andere geweldige West-Vlaamse funkgroep. Wie zegt dat West-Vlamingen een hart van steen hebben zullen vast en zeker schrikken van deze zachte muziek.

De score van Ruben

Dit album is Geweldig | ★★★★★★★★☆☆

Jay Cee, een crème van een kerel die een geweldig muzikaal talent heeft. De positieviteit op dit album is iets dat we momenteel absuluut nodig hebben!
Get on up, and keep on funkin' brotha!

Misschien vind je deze posts ook leuk: