Vier sterren, of pakt vierenhalf, hoeveel kosta?


Brihang - CASCO (2019)

'k Ga zeggen ja he!

Ja! Het is tijd voor de review van onze favoriete poëtische rapper. Het tweede album van Brihang: CASCO.

“Oeioei die tweede plaat... Wa moe kik nog gaan zeggen en waarover moet het gaan?”

In april 2019 had hij een steentje (in zijn schoen). Steentje was de eerste single, de eerste hoeksteen van zijn huis, euh album die in oktober klaar was.
Het is blijkbaar slechts een casco geworden en geen volledig afgewerkt huis...

Laat me hieronder in iets meer dan acht woorden zeggen wat alles van deze plaat omvat.

CASCO gerecenseerd

Brihang - CASCOCasco is een woning waar enkel het skelet volledig staat.

Enkel het skelet staat volledig, maar wel een heel mooi skelet. Dat deze plaat volgens Brihang slechts een framework is, is misschien omdat je als artiest nooit het gevoel hebt dat je iets volledig hebt afgewerkt. Maar deze CASCO is volgens mij echt wel 'af'!

Net als zijn eerste album, zolangmogelijk, is dit opnieuw een poëtisch pareltje. Maar deze keer gaat het meer de pop-kant uit. Logisch dus dat singles als Steentje en Oelala heel vaak op de radio te horen waren.

Rhymes and Beats, dat houdt het album vooral in. Niet rijmen en dichten zonder zijn gat op te lichten, maar rijmen en dichten al rechtstaand natuurlijk, op het podium. Vergezeld met simpele, easy-listening beats die zo uit de nineties kunnen komen. Die combinatie maakt van deze plaat en van Brihang iets uniek.
Nedelandstalige rap met West-Vlaamse tongval, van de bovenste plank. 

Meneer Verleye, voor mij heb je je zeker al genoeg bewezen. Doe vooral zo verder, en maak van die casco nog een gezellige thuis voor jullie gezinnetje!

De score van Ruben

Dit album is Geweldig | ★★★★★★★★☆☆

Deze recentie zal je veel kosten Brihang! Of niet, want deze recentie is de mening van ik, die het bespreek, en die geef ik gewoon gratis weg...
Waarom geven ze reviews in de gazet trouwens altijd punten tot 5 sterren? Nee serieus dat vraag ik me echt af! Want ik ga liever voor een score van 1 tot 10, dan moet je niet met halfjes beginnen. 

Dus dit album krijgt van mij geen miezerige '★★★★ (of pakt ★★★★½)', maar de volle acht sterren!
Alsjeblieft.
En dankjewel Brihang, voor deze verrijking van de nederlandstalige muziek.

Misschien vind je deze posts ook leuk: