Ik heb de Fever te pakken!


Balthazar - Fever (2019)

Balthazar - Fever Balthazar - Fever

We hebben ze even moeten missen, de mannen van Balthazar. Of hebben we ze wel moeten missen? Want met J. Bernardt en Warhaus hebben we eigenlijk van heel wat vibes van de frontmannen kunnen genieten!
Het is al van 2015 geleden dat de laatste Balthazar-plaat, Thin Walls, verschenen is. Maar na een periode van soloprojecten zijn ze uiteindelijk toch terug samen in de studio gekropen. Het resultaat daarvan is Fever. Eerst een single die onze oortjes vorig jaar mocht komen verwennen, en op 25 januari het gelijknamige album die ons zeker niet misvallen is!
Waauw! Maarten, Jinte en Co.: You done it again!

I get the fever, everytime you cross my mind...

Ik zal niet te luid roepen, maar ik durf er wel om wedden dat dit het Belgische album van het jaar zal blijken. Want hoe geweldig klinkt die zeg! Een *ahum* pauze van twee jaar heeft hen duidelijk deugd gedaan. Dit is een wedergeboren Balthazar. Met veel meer kleurrijke beats en zeer dansbare baslijnen die uit je speakers fladderen. Af en toe hoor je nog een hint naar hun verleden, maar ik hoor vooral veel meer plezier dan ooit. En ik rouw er niet om, integendeel. Ik heb de koorts alvast te pakken!

Tanzen, tanzen! Tanzen, tanzen!

De score van Ruben:

Dit album is Legendarisch | ★★★★★★★★★★

Dit vierde album is Balthazar's beste ooit. Ik kan me niet voorstellen dat ze dit ooit zullen overtreffen.

 

Misschien vind je deze posts ook leuk: