Merci Godverdomme!


Arno - Santeboutique (2019)

Hij is ondertussen al 71 jaar, onze excentrieke rocker Arno Hintjens. Maar laat je niets wijsmaken: hij kan het nog steeds! Rock 'n' roll zit in zijn bloed en dat raak je niet zomaar kwijt.

Dat Arno geen normale is, dat wisten we allang. Maar als je op die leeftijd, en na een chemobehandeling nog steeds de pannen van het dak kan rocken (op Werchter nota bene) dan zet ik gerust al mijn petten uit mijn kast af!

Muziek maken is zijn passie en zijn doel, en aan dat leven vol muziek heeft hij deze laatste plaat gewijd. En zoals hij graag zijn publiek bedankt, wil ik hem nu ook bedankt voor wat hij ons geschonken heeft: Merci Godverdomme!
Voor de (live) muziek en de all-time klassiekers: Putain Putain, Vive ma Liberté, Les Filles du Bord de Mer, Oh la la la! En natuurlijk ook voor deze plaat Santeboutique.

Het leven is een...

Arno - SanteboutiqueOver het muziekale leven van de Oostendse rocker.

Onlangs heb ik op vrt.nu de show van Arno in de AB bekeken, die zou ik ieder van jullie trouwens aanraden. De manier waarop hij het publiek entertaint, niet alleen met zijn muziek maar ook met de bijzondere bindteksten, is van de bovenste plank. Dit heeft me een beetje nostalgisch gemaakt naar 6 maanden geleden, dat alle optredens nog gewoon konden doorgaan... Maar heeft me ook laten zien hoe goed dit laatste album wel is!

Santeboutique is zelf ook een nostalgische plaat, waarin Arno vaak terugblikt op zijn bewogen leven. Er zitten verhalen in over zijn ouders en zijn grootmoeder; maar ook zijn geboortestad, het leven op zich en (zijn) alcoholproblemen. Een emotionele plaat vol levens-motto's en -wijsheden, volgepropt met sommige speciale poëtische uitspraken die hij vaak doet.

De score van Ruben

Dit album is Overtuigend | ★★★★★★★☆☆☆

Dit album is absoluut een aanrader! Een emotionele rollercoaster over het leven op zich, en een nostalgische blik op Arno's leven.

Favoriete tracksLady AlcoholThey Are ComingOostende bonsoirSanteboutiqueÇa chanteTjip Tjip c'est fini

Misschien vind je deze posts ook leuk: