The dark 80's, brought to you by 2018


Whispering Sons - Image (2018)

Ondertussen is het al een paar jaar dat deze nieuwe postpunkgroep ons Belgisch muzieklandschap kwam inkleuren. In het wit is frontvrouw Fenne Kuppens vaak gekleed, maar gitzwart is de muziek die ze brengen.
2018 was het, dat dit geweldige debuutalbum verscheen, en het katapulteerde ons naar een tijd nog voordat ik geboren was. De jaren 80, die je op twee manieren kan inkleuren: met veel fluo- en neonkleuren, of helemaal zwart

Als je weet dat The Cure in 1980 verscheen met hun iconische album Seventeen Seconds (met dat geweldige nummer A Forest), dan is het schrikken dat nu ongeveer 40 jaar later een zeer gelijkaardige sound gemaakt wordt.
Image van Whispering Sons is duidelijk een herinbeelding van wat ze in die tijd New Wave noemden. New New Wave zou je nu kunnen zeggen, maar laat het ons houden bij Darkwave of Coldwave

Whispering Sons brengen New Wave terug

Whispering Sons - ImageStil leven

Nee, dit is niet meteen het vrolijkste album die we hier voorgeschoteld krijgen. De tien nummers op deze plaat bevindt zich duidelijk in een zware depressie. Op een poëtische manier hoor je thema's terugkeren van verdriet, eenzaamheid en andere donkere gedachten.
Hoewel de toon het ganse album steeds even neerslachtig blijft, is het zeker niet eentonig. De drums en gitaren komen elk op hun beurt naar voren. En elk nummer is op zich uniek door hoe het ritme op subtiele wijze verandert. 

Met dit album krijgen we er weer een belangrijke speler bij in het Belgische rocklandschap. Whispering Sons brengt een unieke sound voor zijn tijd en klinkt ook direct heel herkenbaar. Ze mogen absoluut nog meer van dat goeds brengen. Als na twee jaar nummers als Alone, Hollow en Skin nog steeds resoneren dan durf ik wel spreken van een klassieker in wording

De score van Ruben

Dit album is Fantastisch | ★★★★★★★★☆☆

Whispering Sons brengt New Wave in een modern jasje. Ook al klinkt alles op deze plaat depressief, is het niet eentonig en zou ik het iedereen aanraden.

Misschien vind je deze posts ook leuk: