Vis in de Leie


Local Music and Arts Festival

​Hello party people!

Throw your hands in the air, of beter: vinnen in de lucht! Want een vistival zoals dit is misschien iets wat de Johnny’s en de Turbo’s uit de Leie nodig hadden.

Vissen worden fish-sticks Vinnen in de lucht!

Fish puns aside*, ik heb het natuurlijk over het festivalletje dat een aantal vrienden van me dit weekend hebben georganiseerd. Op Vis In De Leie wilden mijn vriendjes van Bakvis aantonen dat er zeker en vast nog vis in Leie zit. Met vis bedoelen ze natuurlijk muzikaal - en bij uitbreiding artistiek - talent, en met de Leie bedoelen ze Kortrijk en omstreken. En dat Kortrijkse talent hebben we absoluut gezien en gehoord in JC Ten Goudberge. Naar mijn mening was het een gezellig evenement waar lokaal talent mooi in de kijker stond.
Het eerste van hopelijk nog vele evenementen.

Majestic Spongebob Majestic AF!

Voor deze eerst editie hebben ze trouwens niet direct ver moeten kijken. Maar waarom zouden ze ook? Want in de spiegel konden ze al duidelijk veel talent zien: naast Louise Mortier zaten de twee gitaristen van Mamut (Jonas & Julien *applaus*), de frontman van Delver (Mathijs!!) en beginnend fotografe Camille Mortier (CHECK HAAR BLOG NU!!) in de organisatie. Uiteraard mochten hun eigen creatieve projecten niet ontbreken!

Dus wat kunst en fotografie betreft, mochten we werk bewonderen van: Kay Lacombe, Camille Mortier, Gerrit Erweetn en enkele lokale kunstenaars van SYL Wevelgem. Daarnaast was er ook een temporary tattoo booth.
De muzikale line-up was: The Lit Life’s Death, Delver, Mamut en Page Down. Als je het in Keulen hoort donderen bij deze bands, steek dan alvast je tappen in je oren en lees gerust het verslagje hieronder:

The Lit Life’s Death

Eén, twee, drie, vier, hoedje van papier! Dit crapuul van Menen (no offence) kwam Wevelgem overdonderen met hun ondeugende noise rock. Een mooie energieke gangtrekker was het absoluut. Behalve dan misschien voor de iets minder getrainde oortjes van de oudjes (wederom no offence).
Boem, klets, patat, de trommelvliezen hebben het geweten! Als je fan bent van Sonic Youth en Raketkanon zal deze boerenmuziek je misschien ook smaken. Check et uut gastn op Soundcloud!

Vis luistert naar muziek Fishy business...

Delver

Haal jullie spade maar boven, want de alt-rockers die zich uit de Kortrijkse klitte hebben gegraven laten hun energie op ons los! Met zijn teksten neemt Mathijs Declercq geen blad voor de mond, maar op het podium zagen we wel een streep voor zijn ogen! De frontman kroop namelijk in een soort alter ego die al zijn frustaties even op de wereld los laat.
Op de Facebookpagina van VIDL stond het duidelijk omschreven als een combinatie van gespierde riffs, atmosferische sounds en psychologische teksten. Mocht dat nog niet duidelijk zijn, luister dan eens naar hun eerste demo. Of ga naar hun volgende optreden kijken, want live kwam het toch beter over vond ik. Hun volgende showtje zullen ze ongetwijfeld nog op de sociale media delen!

Mamut

Dit zijn nogal keirels hoor! Ze hebben twee Kortrijkzanen, twee muzikanten uit het Leuvense, en een Spanjaard op een hoop gesmeten en hun ding laten doen. Het resultaat is deze crazy band geworden! Met een stem als een kanon zingt één van mijn favoriete Spanjolen de pannen van het dak. Gecombineerd met gitaargedreun, basgetokkel en drumgeklets brengen ze een combinatie van stevige en atmosferische rock.

This is some serious gourmet shit! Hmmmm, MMM!

Ik heb in elk geval genoten en hun LP al meermaals beluisterd. Luister zeker ook eens naar Crooked Salty Road!

Page Down

De organisatoren hebben hun vrienden van Page Down de headliner laten uithangen! Terecht ook want ondertussen is dit trio al een gevestigde waarde geworden in Kortrijk. Of toch ten minste als je aan stevige rockmuziek bent. Want de mannen boenken er nogal op los! Met een combinatie van stoner en sludge binden ze er geen doekjes om.

The bigger they are, the harder they fall!

Bekijk zeker ook eens hun videoclip van One Little Sting!

Afterparty

Natuurlijk mocht een afterparty niet ontbreken. Dus kwam Cis Deman van STAKE vol overtuiging zijn hardste platen draaien! De set zat vol nummers waar elke rock- en metalliefhebber keihard op kon meebrullen, en daar hoorde ik uiteraard ook bij!

En VIDL afsluiten, dat doen we met deze klassieker natuurlijk:
*de organisatie weet me te melden dat alle puns totally intended zijn.

Eel with it Fuk yeah!

Misschien vind je deze posts ook leuk: